Fotogalleri

Företags hemsidor och ehandels sajter som är godkända enligt Certifierad E-handel kvalitetsmärks med denna symbol. Vilket i praktiken innebär att

  • Företaget är ej på ekonomiskt obestånd (relevanta betalningsanmärkningar eller kronofogdeskuld)
  • Företaget har ej ansökt om / är ej försatt i konkurs
  • Aktiebolagets styrelse har ej bytts ut senaste 6 månaderna
  • Företaget är ej listat pa Svensk Handels varningslista
  • Inga allvarliga klagomål från kunder finns olösta
  • Siten nyttjar kryptering där känsliga betaluppgifter skickas
  • Företaget/siten har antagit en personuppgifts och anti-SPAM policy och angett information om användandet av kakor (cookies)

 

 

 

Märkning av en certifierad ehandel sker med denna symbol. Datumet anger senaste tidpunkt då certifieringskraven kontrollerades och passerades. Detta är oftast dagens datum då vi dagligen följer status för våra krav; utestående kundklagomål, konkursrisk etc.

Krav för Certifierad E-handel
Föreningen tar fram och underhåller en oberoende kravstandard för Internet-butiker för att underlätta för allmänhet och kunder att bedöma hur trygg och tillförlitlig användningen av e-handelslösningen är. Detta gäller både webshopens IT-säkerhet och hur företaget bakom webshopen sköts för att klassas som seriös, trygg och pålitlig. Föreningen utser och godkänner de parter som har rätt att certifiera enligt fastställt regelverk.

 

Varför finns Trygg e-handel?

Syftet med Trygg e-handel är att skapa tydligare, enklare och enhetligare riktlinjer för vad som gäller vid e-handel - både för dig som konsument men även för e-handlaren.

När du ser en Trygg e-handelssymbol i anslutning till en e-handlare skall du kunna lita på att du kan handla tryggt och säkert i webbutiken.

 

Trygg e-handel

En Trygg e-handlare måste leva upp till de 12 punkter som ligger till grund för att få nyttja symbolen. Därefter besiktigas webbutiken av ett fristående företag för att se om e-handlaren har rätt att få utnyttja Trygg e-handelssymbolen på sin webbplats och i eventuell marknadsföring.

Om en konsument klickar på symbolen skall denne komma till www.tryggehandel.se där de kan se status om den specifika e-handlaren samt vilka krav som ställs på denne. Kontrollen av e-handlaren är i första hand självsanerande, d.v.s. det är konsumenterna som rapporterar till Trygg e-handel om en godkänd e-handlare inte skulle leva upp till de uppställda kraven. Men Trygg e-handel kommer även att göra löpande stickprov för att kontrollera att kraven efterlevs.

För mer information om kvalitetsmärkt Handel Online - Trygg E-Handel.
 

Online Handel

 

Har du hittat ett pris som ser ut som micro popcorn så är det antagligen lite corny att tro för mycket på att du får allt du önskar dig för detta lilla priset, men ibland kan det faktiskt vara sant. Bästa sättet att ta reda på det hela är nog att söka mera information om företaget och dess rykte och betala varan via bankens kontokort så att du eller rättare sagt du & de kan kräva tillbaka pengarna senare ifall det skulle behövas, Men kontrollera alltid vad som gäller innan.

Har du hittat en vacker rörlig porslinsfjäril med hoppfällda vingar som du gärna vill ha och köper. Vid framkomsten visar det sig dock att fjärilen är behäftad med en rad bokstavliga fel?

 

Med den internationella mobila handeln kan också följa olikheter i den fundamentala infrastrukturen. Batteriladdaren fungerar bra men kommer med en nätsladd som fungerar bra i vissa delar av Punjab Indien men inte alls i Sverige och det verkar dessutom omöjligt att få tag i konverterplugin?

Eller är den äkta nya fina mobilen helt ok fungerande men har bara tamilska tecken på tangenterna? Har ni trupetat ut rätt signaler, eller vems fel är det om du blir trumpen?